Egentrening
Bruk vår treningssal og vårt treningsrom for din egentrening. Enten som pasient ved senteret mellom behandligene, eller i tiden etter behandlingen der du trener deg opp igjen.
Funksjonell trening utfordrer stabilitet og bevegelighet ved å styrke samspillet mellom musklene i kroppen. Dette kan gjøres med bl.a. ball, frivekter, slynger og kettlebells. Man utfører ulike øvelser som i mange tilfeller har utgangspunkt i stående posisjon, som gjør deg i bedre stand til å utføre aktiviteter i hverdagen som har et tilsvarende bevegelsesmønster.
Hvorfor trene funksjonelt?
Hensikten med funksjonell trening er ikke først og fremst å få en sterk kropp som ser bra ut, men som fungerer bra og som gjør deg bedre rustet til å takle hverdagslige gjøremål, alt fra å gjøre husarbeid til å skifte hjul på bilen. Derfor er denne formen for trening viktig for både menn og kvinner i alle aldre!
Å trene funksjonelt gjør deg også mindre utsatt for skader; en funksjonell kropp er i stor grad en skadefri kropp. Mange har jobber som hovedsakelig består av stillesittende og ensformig arbeid, f.eks. time etter time foran en datamaskin. Funksjonell trening er også med på å redusere belastningslidelser i form av smerter og ubehageligheter bl.a. i rygg, nakke og skuldre i forbindelse med en slik arbeidsform.